Stretch marks

Krim atau lotion apa sesuai apply untuk stretch marks yang gatal2 ye? Safe for pregnant? #ingintahu #pleasehelp #firstmom #firstbaby #bantusharing

5 Balas

saya pergi jumpa doktor, doktor bagi calamine lotion Dan loratadine sebab gatal teruk sangat gatalnya. kadang2 saya Guna aqua cream (Beli Di farmasi). saya ikhtiar sendiri untuk pastikan kulit sentiasa lembab dengan guna minyak kelapa Dara Dan bio oil. kalau Ada Yang terluka Tu saya sapu minyak gamat. alhmdullilah, Kering Luka Tu. air mandian- saya Guna air rebusan sirih. kalau sabun- mmg saya stop Guna shower cream. boleh je Beli cetaphil. cuma agak Mahal..

12mo ago

Kalau calamine lotion tu mjd ke sis? Mana yg better atau aqua cream? Betul mgkin sbb kulit kering jgk boleh jd asbab jadi gatal2 ni. Last trimester plk bru naik jd gatal2 trus. Tysm for sharing tips ye sis. 😍

sy guna yg brand mamachoice punya je, lotion dan serum dia skali. kena guna kerap, setiap hr kena rajin sapu dr awal2 trimester. sy lmbt beli and kkdg lupa nk sapu, skrg dh muncul stretch mark nya 🥲

12mo ago

Sy pakai brand palmer awal trimester xnaik ni nak dkt2 due date naik trus jadi gatal2. Xtahan betul rasanya. Btw tqsm for sharing. 😉

sy pkai bio oil. so far tkde lagi stretch mark cuma gatal. husb tk bagi garu. gosok je . tkut berparut luka

12mo ago

Itu la gatal msih xboleh dirawat eh. Tp mmg betul xboleh garu cumanya sis dah tahap xtahan mmg kena garu punye. 🤣

losyen snowhite nak boleh PM Sye..Sye pakai ni alhamdulillah tak gatal dah

12mo ago

alhamdulillah Sye pakai kat anak ok..kat muka saya seluruh badan ok alhamdulillah

Krim