masalah makan vitamin

koranggg.. saya ada masalah nk makan vitamin. . tolongg. . saya dah beberapa hari x makan vitamin. kalau sebelum ni xdak mslah. ni mkn je muntah. . ada tips tak mcm mna nk buat. sy rasa takut nk makan .... #seriusnanya ##firstmom #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

6 Balas

hi sis. Sy now pregnant anak kedua. anak pertama, mula2 nurse KK bagi yg ubat 4 jenis tu. Sy memang Akan muntah lepas mkn. pastu Sy g klinik swasta, doc bagi Sy iberet. Alhamdulillah serasi smpai baby lahir. skrg pregnant kedua ni, nurse KK bagi Sy Pula zincofer. ya Allah. first time Sy mkn, Sy kena gastric and muntah2 teruk. sy g farmasi and beli iberet. Alhamdulillah okay xde mslh. mgkin sis boleh tukar ke vitamin lain yg serasi. de byk. obimin, iberet, maltofer, zincofer

saya kkdang tak makan sebab saya pun tak boleh telan sangat. terkadang seminggu tu cuma 3kali je makan tu pun sebab fikir anak perlukan vitamin juga. saya sarankan akk mkn vitamin sekali telan dengan air manis

sy mnx kk tukar ubat.. sbb muntah ble mkn berat sy tron tros tkarkn ubat laen. tpi renyah skit wktu brbza.. ad yg kne mkn sblom mkn n ad yg slps mkn

Sy mkn ubat kk bagi pon muntah2..tp selepas tukar ubat,alhamdulillah xada dh muntah2 atau pening kepala..try awk tukar ubat..

kalau ada masalah muntah , minta KK bagi tukar ubat untuk awak.

mkn ngn air oren sunquick tnpa gula