KENCING KOTOR

Hi korang, saya pregnant 7w5d, semalam saya pergi klinik so Doc cakap ada kuman dalam air kencing. Doc ada bagi ubat suruh makan & next week kene pergi appointment lagi sampai lah urine betul2 okay. Ada tips tak macam mana nak hilangkan kuman dalam air kencing tu? And normal ke rasa sakit pinggang? Ke effect sebab kuman dalam air kencing tu?

KENCING KOTOR
4 Balas

normal la tu, sbb sy pn pnah kna kncing kotor. mnum byk air sis, biar la balik2 ke tnds. sbb dia akan mmpercpatkan kuman tu terbuang. pstikan x skip mkn ubat ye. x smpai sminggu nnti sihat la.

12mo ago

Oh yeke? Harap2 lah next week dah ok. Thank you 🫶🏻

sis, nak tnya awak jadi kencing kotor tu bila buang air kecil ade rasa x selesa x? sebab sy preggy 8w4d ade rasa x selesa ( ngilu2). risau kcg kotor juga. appoinment hari isnin ni nnt

12mo ago

Takde pun sis, saya just kerap kencing je sekarang. Cuba sis pergi check dekat klinik.

hi sy detect kencing kotor gak masa 5w then 7w dh xda. mnum air kosong byk, yg lg elok mnum air barli kosong. rebus minum kosong tanpa gula

12mo ago

Okay awak, nanti saya try cari barli tu. Thank you

Sya kena time bkn pregnant.. Kncing kotor tahap smpai air kncing mcm berdarah tu.. Sy kerap minum air n air barli.. Ubt dktr sy mkn jg..

12mo ago

Ouh yeke? Ok sis thank youu