FIRST TIME KENA KENCING MANIS

Korang ada tak yang pernah kena mcm sy...?ada tips tak biar xde kena kencing manis..dan check up setiap minggu?#SeriusTanya #bantujawab #bantusharing #ingintahu

3 Balas

Untung xda kencing manis tu sy xsure..maybe awk da elakkan minum air bergula n kurangkan makan nasi kan? Tp kalo gula xda dlm badan pon bole lemah kan..cuba avoid buah buahan yg tinggi kandungan gula, cth mangga, tembikai ke durian, nenas dll..sbb tu org tua2 yg ada kencing manis, doc x kasi mkn buah2 mcm ni..ni pendapat sy n ikhtiar je😬

2mo ago

Kandungan gula utk buah2 ni tinggi awak😬

saya pun ada kncg manis time pregnant nie..stp kli sblm check bsp saya amalkan minum air limau kasturi tanpa gula..insyaAllah bacaan gula cantik awal pagi esoknya

2mo ago

yer..seeloknya 3x sehari

once dh sangkut..mmg kekal smpai lps bsalin..nanti masa buat bsp tu, control mkn minum..

2mo ago

lps bsalin usually blh hilang klu sblm pregnant xde kencing manis.