Hi mommies.. sy bru msuk 13w minggu ni & baru start muntah2, pening dan loya..normal ke?

Knp dah nk 2nd trimester bru rasa semua ni. #firstbaby #pleasehelp

4 Balas

Setiap org tu xsama pengalamanya. Sy ank 1st ok je xde mslh Dr awal sampai beranak, anak 2nd skrg ni xde mual & pening dlm 1st trimester cuma sakit pinggang yg teramat je,tp masuk 2nd trimester hilang sakit pinggang ganti pulak dgn slalu rasa pening & mual tp xde muntah lg.

sama 😅 .. lagi2 kalau naik kereta jalan bertampung2 atau byk bonggol selalu termuntah dlm kereta .. tp mmg dh sediakan plastik dgn balm siap2 ..

lain org, lain rasa 😂 haa bgitu lah

Normal. Lain org lain keadaan.