Kndungan sy bru 6 mggu,sy ada msalah resdung(alergik habuk, makanan dan lain2 ) yg pasti sgt teruk ,

Kndungan sy bru berusia 6 mggu , dsbbkan alahan yg teruk tahap bdn berangin , bersin berterusan , sy terpaksa cri ubat anti histamin utk hentikan , dlu sy beli dkt farmasi yg 3 jenis tu , sejak tahu prgnant , dkt farmasi sy bgtau kata sy mgkin prgnant , ada ubat yg sesuai tak , mmg sy terpaksa mkn ubat kalau tak makin teruk 😭ada sapa yg mcm sy tak alahan teruk,tkleh salah mkn or kdg sy pun tkpasti sbb apa tahu2 bersin non stop , takot sbnarnya nk mkn ubat , jdi farmasi bg ubat anti histamin jenis rhinitin , ada tak doktor dlm ni , blh bantu tak , bahaya tak utk kandungan sy , 8 bulan lgi sy nktempuhi 🥺 #resdung #alahanmakanan #ubat#ingintahu #pleasehelp #firstbaby

1 Balas

sye dulu resdung teruk sgt. lps tu sye pakai penapis udara dkt rumah. ltk dlm bilik 1 dkt hall 1 or tempat yg sye selalu duduk. since tu resdung dh xde. sbb die dh tapis habuk2 debu halus yg x nmpk. sye pakai yg ade rbd plasma filter sbb boleh matikan bakteria n virus sekali. and satu lgi penapis udara tu wajib dibersihkan 2 bulan sekali. sbb habuk halus nii terlalu byk dkt rumah kite. nak2 lagi kalau rumah kite pakai karpet or jenis rumah apartment or rumah dkt dgn jln besar n ade construction. so sye pilih yg coway byr bulan punya. xyah pening nak servis dgn tukar filter. semua dorg settle kn.

2y ago

tq share sis 💓