35week 1day , baby kurang aktif

knapa ya msuk je 35week dah tak brpa aktif ni baby risau sangat' nak gi hsptl tapi rasa takut plaa , pastu en nnti kat sane bby aktif kat rmh tak brpe aktif hm #firstbaby

1 Balas

baby biasanya makin besar makin x cukup ruang so pattern kicking or pergerakan dia lain compared to masa dia kecik. as long as dia cukup 10 kicks sehari or pattern kicking dia x lari sgt should be ok. as a guide one kicking per hour la kot sbb hari tu sy tnye gynae sy brp jam xde kicking baru g hosp check? dia ckp 2 jam xde kick

1y ago

hmm fhm. kalau takut tpi risau jgk g mana2 clinic mintak dr check heartbeat je kot. utk bagi peace of mind cmtu