Demam Selsema

Klu demam boleh ke mkn ubat ya?dah 28 weeks..x tahan rasa,sejukkk

5 Balas

Haritu saya demam dan batuk teruk. Saya pergi KK. Doctor kata kalau dah masuk trimester kedua dah boleh makan ubat. Doctor bagi saya ubat demam dengan ubat batuk. Cuma ubat batuk tu cara pengambilan dia kalau orang normal 15ml. Untuk pregnant doctor kata 10ml.

X silap cuma boleh makan panadol biasa je kalau pregnant. Sbb sy haritu demam teruk jgk + batuk, gi hospital doc bgi panadol je utk legakan demam

Panadol saja boleh sis,,ubat lain tu sis kna tanya doktor dulu lah

boleh sis p hosptl..bgtau dmm...ada ubt khas ibu mgdung..

Panadol selamat untuk ibu mengandung. 🫶🏻