Sembelit..

Klau kita sembelit pastu teran kuat2..ada effect apa2 dak kat baby 9weeks #firstbaby

7 Balas

Sy pun kdg sembelit juga. Sy minum mnuman kotak susu dutch lady low fat tu. Alhamdulillah. Sesuai jugalh dgn sy utk atasi sembelit. Sy tak minum selalu. Bila dtg sembelit ja sy akan minum. Selebihnya sy byk mnum air kosong ja.

Cuba minum ubat lawas berak .. agak tak disarankan teran kuat kuat .. takut buasir masa hamil ni .. unat lactul mungkin berkesan .. cuma mintak saran doc ya . Hanya cadangan ikut pengalaman

Sy 5w-9w sembelit..mbuang 1x je smggu..azan tu xyah ckp, ngis2 dlm toilet😂..pstu sy try ostenutrix..skg 12w hari2 mbuang xde sembelit la..air mnum 1.5l shri..

2y ago

Depends kot..sbb ostenutrix n dia utk tulang sena ny..dia blh kasi lembutkan najis..masa cek kt kk bgtw doc ada amek oste, doc ckp okey..

Makan buah banyak, jus oren, minum air masak. Saya sejak pregnant lagi lancar sebab banyak makan buah. Memang tak ambil coffee, teh. Air buah je

Makan buah pisang je sis tiap hari, inshallah najis jd lembut. Sy pon kena sembelit time preggy. Sy amalkan mkn pisang je

Makan pisang 2 biji sehari sis alhamdulillah akn ok.. Pastu dragon fruit yang merah tu pon baik utk elak sembelit

alamak jgn teran sis. nanti baby Pula yg keluar. minum air byk