Betulke selagi xde turun darah baby okay?

Kite ni bukan mampu tiap kali risau nak g scan. Tp sbb pompuan kite mmg akn risau n nak tau je 🤣. Bb okey x. Sbb sepanjang ngandung xde pon muntah ke pening ke teringin² ke. Cume klu xcukup tido je rase mcm nak demam.lain² alhamdulillah. Last scan time 9W semue okay alhamdulillah sgt² itu pn,sbb nk bukak buku pink skrg alhamdulillah dah 11W tapi tulah mcmane nak tau bb tu bahagie kat dalam tu.takut jugak klu die xberkembang tp xde turun darah or ape²#firstmom

6 Balas

Saya pun ada rasa bimbang yang sama macam sis. Maklum laa anak sulung, last scan masa 8w dan sekarang nak masuk 13w. Haritu pernah rasa macam terkena renjatan elektrik kat bawah perut, tapi bila gosok² perut dia hilang. Sekejap je rasa tu, tapi still risau. Kalau terbersin pun rasa camtu jugak. Kawan saya cakap maybe sebab muscle contract kot masa bersin tu. Itu yang jadi camtu, lega lah kita ni. Takut juga jadi apa² kat baby kan. Nak tunggu check up KK lambat lagi. Jadi fikir dan doa yang baik² je untuk baby kita

kita sama sis..risau memanjang baby okey ke x kat dalam..sbb xda rasa apa2..alhamdulillah..sepanjang mengandung nie sy aktif je..jd smpai sy trlupa yg sy nie pregnant..last scan masa 12 weeks..scan pun sbb sy trjatuh..alhamdulillah baby ok..cuma lepas jatuh nie..slalu rasa ngilu kat ari2..jd tambah risau n gelisah..trtnya2 hr2 baby ok ke x..membesar ke x..nk g scan swasta mhal..nk tnggu kk..18 weeks bru scan..

7mo ago

18week tu scan untk detail scan ke..

biasanye xde mslh. doa yg baik2 Moga dipelihara. sy kalau scan Cari yg promo. sy follow myfamily klinik kdg bg scan free tp kena ikut masa dia la. sy first scan 10w pastu free scan masa 13w.. sy plan NK scan krismas nnti kalau Ada promo hehe

betul sis. selagi tak ada bleeding, tak ada cramp teruk, inshaAllah okay. doa banyak2, distract diri dari duk risau, guna masa yang ada untuk study. banyak benda nak study sebelum baby keluar.

Pernah gugur few months ago dan pregnant semula sama sekarang 11w. Selagi takde bleeding, pregnancy symptoms masih ada jadi tak perlu risau. Klau nak scan murah try check website Sonobee 😁

ye sis. melainkan kita rasa ada something wrong. kalau takde rasa Pape tu, fikir positive dan doa baik2 jelah