Pantang suami

Kita kan pantang makan 44 hari . Pantang suami 100 hari. Apa yang boleh dibuat ya sebelum kita ready untuk intercourse ? Sebab rasanya bila dah 60++ hari tu badan dah sihat, cuma part bawah je masih ngilu#firstmom

1 Balas

Actually pantang makan tu just adat je. As long as awak takde apa2 alergik, makan macam biasa tapi complete meal and real food. Pantang suami pun sama. Dalam Islam, once dah habis nifas boleh bersama dengan suami. Tapi atas readiness awak. Bila2 you dah ready lepas habis nifas tu, anytime on.

3w ago

Boleh kalau belum habis nifas.