boleh ke baby 4bulan naik motor?

kereta rosak brpa lama dh tak baik lagi kadi kami hanya ada motor .. boleh ke bawa baby naik motor? maaf ingin tau sblum bawa baby sy#pleasehelp #firstbaby

1 Balas

Boleh awak. Ada je sy tgk parent bawa baby naik motor seawal usia baby. Elakkan mengendong anak dgn tgn. Lebih sesuai jika awak ada baby carrier, strap sampai ke bahu awak. Baby tu face to face dgn awak, lpastu awak lindungi kepala dan leher die sbb bawa motor kan open air, so nk kena hati2 dgn persekitaran. Tp make sure die boleh bernafas lah. Kaki dan tangan die pun kalau boleh jgn bg terbuai2 di udara. Awak peluk baby supaya x ada lah kaki dgn tgn die terbuai2 kn naik motor udara kuat, tgn kaki baby masih belum kuat sepenuhnye. Insha Allah semuanye okay.

8mo ago

terima kasih sis bagi tips🥰