Salam nak tanya pada mommies

Kenapa ye kebanyakkannya saya tengok mommies yang lahir 40weeks ade yang tak ckup minggu? Maksudnya bayinya hanya besar ukuran 2.28kg ade yang 2.5kg. Bukan ke sepatotnya 40weeks tu di kirekan ckup bulan dan baby selalunya 3kg saya hanya curious, adakah mommies kurang nutrient pada trimester ke3 atau sebab lainlain. #ingintahu

1 Balas

berkemungkinan placenta xdpt bekalkan nutrien utk baby dlm kndungan. tp usually klu dktr dh suspect bby kecil, mereka akn schedule utk induce. bg bby nutrition slps lahir

11mo ago

I see tqsm sis for the answer