Bby 7bulan

Kenapa ye bby 7 bulan makan sembur2 . Sya kisar halus pun sembur kuat kisar kasar pun sembur2 jgk.bnyk tumpah dari mkn..

5 Balas

cuba buat finger food ke..atau try bg snacking baby food tu ajar dia pgg makanan..mgkin dia suka nk makan sendiri..dh boleh perasakan mknn dgn bawang²/ pes@serbuk makanan baby. bagi dia selera.. tumis dgn unsalted butter atau myk masak..mesti sedap

Baby saya sembur bubur kalau saya curi2 letak ubat dlm makanan dia. Rasa bubur pun main peranan kalau nak anak selera makan. Baby saya suka Chicken feet stock.. Mmang favourite dia..

ank sy pun 7 bulan..klau sy bg bubur y die x suka die akan semburkan..klau bg bubur y die suka mmg x sembur cuma mulutnye x henti membebel sambil mkn

Normal sis. Try BLW method pula bagi dia pegang seketul2 juga. Perbanyakkan tekstur ya tgk mana dia suka

Normal. It's adapting and learning process for baby😊 Just keep on offering. Don't give up💪