gigi sensitif selepas beranak

kenapa ya lepas beranak ni gigi saya jadi sgt sensitif, xboleh makan ais, minuman yg terlampau sejuk,, masam dan jugak pekasam ... 😭😭 sedih betul . masa tgh pregnant selalu sgt mkn llaollao , skrg dh xblh nk mkn . bby sy minum susu bdn. adakah sbb mnyusu jd kurang klsium mnybabkn gg sensitif?? cmna nk rawat gg sensitif ni yaa? #bantusharing #firstbaby #seriusnanya

2 Balas

saya pun begitu sis .. cara saya makan pil calcium appeton tu dengan guna pepsodent tooth paste utk gg sensitif 😅alhmdulilah ok

sama laa saya😭..nak kunyah benda keras pon rasa ngilu je gigi