Mau tanya, doktor ada bagi tau jangan makan pedas tp tidak jelaskan kenapa,maybe dia lupa

Kenapa tidak boleh makan pedas selalu atau langsung tidak d benarkan makan pedas masa preggy? 16week

5 Balas

boleh pedih ulu hati. and kalau saya jd sakit dada and nafas mcm pendek. tamya Dr, Dr suruh kurangkan masam dan pedas

Ada ibu mengandung bila mkn pedas blh trigger pedih ulu hati. Sy pernah kena, mmg rse sesak dada ni.

Kalau ibu takda masalah. Boleh je makan. Bukan bahayakan kandungan pun.

Biasa akn pedih ulu hati lah,,tu sbb dokter tdk saran kan

Trigger pedih ulu hati. Pastu boleh buat rasa nak muntah