kenapa dokter akan marah bila mom pregnant xde geb dengan anak first(mengandung rapat)ghisau rasanye

3 Balas

bukan marah. lebih pada risau kot. gap 2 tahun tu, anak sebelum ni mungkin dah boleh berdikari sikit, dah stop bf, dah x bape nak melekat dengan kita. so kita ada masa rehat wktu nx pregnant tu. pregnant kan penat. mana nak urus anak pertama lagi, nak jaga kandungan lagi. nanti emosi x stabil boleh ganggu kandungan. gitu. tidaklah nurse tu marah sebab asyek2 muka kita je cek up ngan dia😅dia risau kot kita x kuat je

1st mental ibu penting. nak jaga anak kecik yg x reti ape2 lagi masa tgh pregnant bukan senang. tu belum dgn alahan apa semua lagi. mmg bukan doctor yg hadap mslh tu, tapii doctor penting kn kesihatan si ibu. termasuk kesihatan mental si ibu. ini yg plg penting. 2. kalau u bersalin czer lagi lh doctor risaukan. kot2 bahagian dlm belum bercantum elok sbb risiko rahim kite boleh pecah.

10mo ago

oouhhh macam tu.. baru faham..tapi memang teguran tu secara marah/perli ke ?..kadang sampai ade yang menangis kena marah sebab teguran dokter..(hmm maybe die sensetive kot)..

saya sekarang dah 3bulan pregnant tapi still takut lagi nak buat buku pink takut kena maki, sebab hari tu pun dah kena maki sebab tak nak makan ubat perancang dikatakannya saya ni orang susah. hmmmmmm.... walhal saya dengan laki memang rancang nak tambah lagi anak, lepas anak kedua ni baru nak ambil perancang. anak saya sekarang dah 7 bulan 12 hari, dan kandungan saya 3 bulan