Baby tak berak lebih dari 2/3 hari

Kenapa baby saya susah nak berak .. Dia minum susu dupro yang 0-12 bulan .. Saya perlu tukar susu ke atau kurang kan sukatan susu .. Risau kalau baby berak keras#pleasehelp #serius_ingin_tau

2 Balas

Boleh cuba cairkan sikit susu dalam 10 ml air. Tengok dulu mcm mana dia berak tak. Takut susu pekat sgt. Lagi satu, check dia minum cukup tak? Might be dehydration/kurang air dalam badan. If baby dah 6 month boleh bagi minum air. Kalau belum then blh cairkan dulu tengok mcm mana. Anak sy, saya cairkan susu then berak. Lepas berak sy bg seperti biasa. Kalau boleh praktiskan sehari sekali berak, baby sihat 👍

Umur baby?

1y ago

Kalau macam tu kena tukar susu. Sukatan susu tak boleh usik. Unless doktor yang suruh.