Anak masa lahir putih ke merah2 han

Kat sini sape ad pengalaman anak kne kuning tinggi jadi gelap 😅😅😅agak2 blh cerah balik x ye macm masa lahir yelah kita mak nye ni tak kesah pon sbtolnye xpi to lh mulut org kdg2 bt kita terasa hati lh jgk n cume nk tnye pengalaman yg anak kne kuning tinggi mmg mcm to ke sbb anak sblom ni x pnh kne kuning tinggi #bantusharing#maaflhkalausalahsyebertnya

6 Balas

anak aku pun masa keluar kemerah merahan badan dia. bila dan 1 minggu kat luar jd gelap sebb kuning dia. skrang pun kamu 2 minggu still gelap sbb kuning. so memang mcm tu. nnti pelan² cerah la tu. rajin kasi minum susu saja. BF atau FM. anak sy 1 malam 5 atau 3x tukar pempers sbb kuat kencing. kuning dia pun menurun

1y ago

Anak sye da hari yg ke 35 pon kuning 12.6 lgy masih tinggi 😅

kalau awk x kesah, awk xkn hirau apa org ckp sampai perlu tanya mcm nii. terima je anak awk seadanya Allah tu dh bagi. org punya mulut mmg suka mengata. dah kalau awk sebagai mak dia pon kesah kan hal dia gelap ke cerah, apatah lagi org luar kan?

1y ago

Kan sis 😘sye tnye je

saya tak pasti sis, anak saya waktu kena kuning pun jd gelap smcm bila dh hbis kuning tu slow² anak dh putih cerah balik. mungkin anak sis pun sama slow2 nnt akan putih2 merah semula ☺️

1y ago

Sis banyak susukan baby taw, tak kira la sis bf atau fm kerap2 susukan plg minima 2 jam sekali. InsyaAllah semoga anak sis cepat sembuh 😊

Sama anak kuning juga..waktu lahir putih esoknya kena admit hospital kuning..bila jemput bawak balik kulit gelap sekarang baby dh sebulan 8 hari kulit gelap lagi😌😌

1y ago

Baby sye da 35 hari pon kuning masih 12.6 lgy haritu duduk jgk bawah lampu xpi masa to kuning mmg tinggi masa kne duduk bawh lmpu 😅

Baby jaundice memang akan nampak gelap. Once jaundice dah hilang baru kulit akan kembali normal.

1y ago

@Amiera Suhaiza, jadual susu baby awak jaga tak? Doktor dah ambil sample darah anak atau belum?

nnt putih balik