Tolong sya

Kandungan sya baru 11 minggu..tpi terlekat kencing manis pula..sblm pregnent xada kencing manis..nak tahu dekat sini sapa tahu tips untuk turunkan kandungan gula dlm darah..nak makan pon takot...nak jadi stress pulak..#ingintahu

2 Balas

Sis kurangkn karbohidrat,mcm nasi,roti,minuman manis tu.. Lebihkn sayur dan protein dlm pemakanan..sy dulu kna gdm on dc..kawal pemakanan kita je la,ada sukatan dia..InshaAllah xde apa, ikut je nasihat dr nurse dan doktor

sama la...huhu saya 15 mingu lekat gdm...next week start bsp