cirit birit

kandungan saya 7w3d.. hari ni dah 4hari saya cirit birit. bahaya tak? 😢 saya tiada selera nak makan. so dalam sehari saya cuma makan sekali sahaja nasi, tu pun saya paksa dan nasib baik x muntahkan balik nasi tu. saya cuma makan buah, susu, roti. tu je yang tekak saya boleh terima buat masa sekarang.#firstbaby #pleasehelp

3 Balas

Sis tak pergi doc ke dh cirit birit tu, doc akan bagi ubat yang sesuai, jgn sapu minyak ap2 di perut. Lagi satu, saya pun tak lalu, tapi nurse kk cakap makan ja ap yang nak jnji bukan makanan yang terlampau berminyak ke, kalau boleh mKN roti makan je. Kalau saya nasi tak lalu, tapi kalau bihun sup saya makan, hsbnd msak dia akan lengkap kan mc protien ka sayur ka dalam sup tu,

Hai. Saya pernah cirit birit. Lepastu pergi check up klinik swasta. Doc tekan perut saya dekat mana yg sakit. So dia tanya ada minum susu tak. Haa ya. Dia suruh saya stop dulu. Tu punca saya cirit birit sehari. Lepastu doc akan bagi ubat charcoal untuk ibu ngandung. Makan ubat siang. Malam dh lega. Kalau belum sembuh terus pergi check ya. Risau baby.

Saya pun sama pernah cirit birit awal2 pregnant sbb kurang mkn, dan mkn benda2 merepek je sbb tk lalu nasi. Tp saya perasan bila saya start ada selera balik mkn nasik wlwpun sesenduk tgh hari sesenduk mlm, dh ok. Sbb bila mkn nasik perut knyg kurang mkn merepek2. X cirit birit dh