Nak tanya mummy

kandungan 15 minggu dah boleh rasa baby bergerak ke? #firstmom #ingintahu

5 Balas

Bergantung dgn badan ibu.. Ada ibu yg dh pernah pregnant dia dapat rasa awl baby gerak.. Klu 1st mom ada yg lambat ada juga yg awal..baby gerak je tu sis cuma blm rasa sangat..

Biasanya baby 1st akan rs lewat sikit.. 18weeks gitu baru rs. Xde la rs baby tendang, tp rs mcm geli2 je mcm ade org geletek pundi kencing, xpun rs mcm rama2 halus dlm perut

Saya pun firstmom, kandungan 15w tapi kadang2 tu ada rasa mcm benda tendang tapi halus je rasa 🥰 doc pun kata tu baby. Mungkin ikut pada ketebalan kulit perut masing masing kot

9mo ago

taktahu nak describe mcm mana 😅 mcm tiba tiba ada benda gerak kat bawah perut tu tapi slow and kejap je

saya week 13 nk masuk 14 rasa ada gerakan halus dlm perut😂tak pasti tu apa haha. org cakap tu baby cuma tak rasa kuat lagi la , halus2 je

depends. tapi biasanya start boleh rasa paling awak 18w.