bertanyaaa

kalau preggy mom selalu mengalami kembung perut, uolss buat apa je untuk hilangkan? nak sapu krim panas tak boleh then apa yang korang buat? #ingintahu

2 Balas

hmm saya alami sampai bersalin... makin besar perut makin teruk kembungnya. start trimester kedua tak boleh baring langsung terus kene gerd dan panic attack. lemas tak boleh bernafas.. sakit pinggang, perut besar tapi tak boleh baring.. tidur duduk je 🥹 alahan teruk betul.. dulu mcm² petua juga cuba semua tak jadi... saya suggest sis try lah gaviscon. ramai suggest tapi tak jadi kat saya.. doc beri ubat mcm putih minum mcm kapur tu. makin teruk.. makan on time pun sama, makan tak makan semua sama. semua teruk sampai give up hadap sampai bersalin. goodluck sis

sis kena sntiasa mkn on time supya tak kmbung,makan sikit² pun takpe,jnji perut bralas