Scan kali pertama

Kalau nak scan baby untuk kali pertama di kk, perlu pergi kk yang paling berhampiran dengan tempat tinggal ke? Atau boleh pergi dimana-mana kk. Contoh 1st scan di perak. Tapi bila dapat buku pink f/up di kk negeri lain. Minta penerangan 🙏#firstbaby #ingintahu

2 Balas

Klu klinik swasta di mana2 pun boleh. Klu di kk, sekiranya kandungan masih awal biasa nurse cuma buat ujian air kencing je. Tk scan lg sbb awal2 mmg tak nmpk apa2. Nk buka buku pink between 8-12 week, melain kn ada sejarah keguguran

kebiasaan doktor akan scan mengikut usia kandungan yg telah dtetapkan seperti selang sebulan sekali. kalau nak extra slalu orang ke klinik swasta. kk jarang offer melainkan mmg arahan doktor.