Telah dijahit semula masuk OT sebab jahitan besalin terbuka semua. follow up dr,dr kata jadi kecil

Kalau macam tu Dr terlebih jahit ke?.Means kena gunting/ buka balik ke macam mana?Ada tak ibu2 yang pernah jadi macam ni?.Minggu depan baru follow up dr pakar untuk kes ni.#bantusharing #firstmom #ingintahu

2 Balas

sy tak pernah lg. tp dulu masa anak sy warded sbb jaundice,ada ibu katil sebelah kena jahit balik sebab jahitan terbuka. ibu tu lahirkan kembar,jadi kena extra bergerak. bila jahitan terbuka,dia masuk OT tetas jahitan lama dan jahit kawasan baru. memang sakit dia bagitau,hampir pitam sebab jahit tanpa bius.

2y ago

Ya Allah kawan tu xde bius ke?macam manelah dia hadapinyekan.Adui Mase saya masuk OT hari tu separuh bius.Tapi lepas habis bius tu memang sakit dia Allah je yang tahu.Sakit sangat2.

eee seriau dengar , saya ni pun masih berpantang ceaser kali ke-2 walaupun dah ada pengalaman tapi rasa takut tetap sama .. semoga dipermudahkan urusan sis ye , terbuka yang kat dalam ke sis ?

2y ago

memang seriau sis,Tak pasti tapi yang pasti dr kata terbuka semua dkt private part tu.Dah jahit balik dah haritu.Tapi sekarang ni dr kate private part tu dah jadi kecil :(.Itu yang saya risaukan samada kena pergi masuk OT kali ke 3 ke atau macam mana.Sis pengalaman ceaser ok tak?