keputihan gatal

kalau keputihan mcmni normal ke? sbb keputihan sy ni keluar time sy buat kerja memasak mcmtu. bila dia kluar tu gatal2. perlu ke sy bgtau nurse😭😭 #firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

keputihan gatal
6 Balas

maaf, sy trauma nak bgtau nurse yg sy ade keputihan.. keputihan sy biase je..xberbau, tak gatal..tapi kerap la dye keluar..dulu, sy pernah ade keputihan yg bnyak time pregnant..sy bgtau dokter..dye refer hosp..eeee, asyik seluk2..sehari tu 3 kali masuk muncung itik..budak praktikal pulak yg buat..giler..last2 lepas tu sy bleeding..keguguran..sy xsuke ingat balik bende ni 😭 skrg sy pregnant selepas 5 tahun dari keguguran tu..sy ade keputihan, sy xbgtau nurse pon..sbb sy takot sngt.. Alhamdulillah, skrg keputihan sy xgatal n xberbau, same je mcm dulu..n nurse pon pernah ckp, normal kalau ade keputihan sikit2..tapi kalau gatal, kene bgtau nurse, nnt effect baby..😢

2y ago

time tu sis berapa weeks? tula sy da gatal2. tp time penat je kuar gatal tu. bile x penat takde rasa gatal pun kering je. tu nk bgtau nurse nnti

keputihan time pregnant klu sis dah rase bimbang. kne g klinik jmp doctor or k.k pon bole. biar dia ambik sample or bg ubat insert. sbb klu lmbt biarkan. kata org kne gbs. tpi sya alhamdullilah dh ambik sample xde gbs. tpi disebabkan keputihan tu kebersihan vigina kita. panggil rahim saya luka sikit. dan tba2 kluar lendir darah. tba2 selang 2hari kluar darah. rupanga pangkal rahim sya luka. alhamdullilah kandungan ok. sya risau kandungan je. sbb kluar darah kn. smpi g emergency hospital..wad persalin. doctor ckp yg sma. pangkal rahim sya luka. mmg xde ubat bole sembuhkan luka. kecuali dia baik dgn sndri nya. alhamdullilah jgk keputihan sya dh xde. sbb dh 2x masuk ubat insert.

2y ago

punca luka knp ya puan? sbb keputihan ke

Hi sisz saya 22w4d ada keputihan banyak dari sis cair dan warna cream kekunigan. saya on antibiotic masih ada lagi. stress jugak ni, sebelum ni dah amik sample results takde gbs. tapi kene refer pakar katanya saya punya keputihan bacteria jenis rare jarang ada. Tapi saya mintak tanguh 2w nak tengok camne. Keputihan masih ada tapi harini nak pergi check lagi. Tahla moga baik2 shj

2y ago

samalah kite 22weeks jgk. erm tula, sy appointment isnin ni. mmg nk mntk dokter amek sample. keputihan awk ada gatal2 ke. sy ni klau bnyk mmg gatal. klau skit tak gtal.

Bagitau Nurse, mungkin doktor akan ambil sample keputihan. Sebab tu Nurse tanya setiap kali appointment "Ada apa2 nak tanya?". Biasa dia akan bagi ubat insert. Kalau Klinik tak update apa2 lepas sebulan lepas ambil sample. Its Normal. Take Care Mom.

Wajib bagi tau nurse. Nanti akan amik sample swab, boleh check ada gbs or hanya sekadar jangkitan candida (gatal).

2y ago

biasanye amek sample swab tu kt kk je ke atau nnti dokter suruh refer hospital?

Sama lh sis sya pun sedang alami🥺

2y ago

awk bgtau nurse x