Baby besar 2 minggu dari sepatutnya

Kalau ikut tarikh last period, skrg patutnya saya 32wk tapi semalam bila buat detailed scan, size baby dah 34wk rupanya. Mungkin kena awalkan EDD. Saya takde sangkut GDM or darah tinggi ke apa. Ada yg sama situasi dgn saya?#firstmom

2 Balas

Samaa sayaa..no gdm, tak ada apa² problem. Minggu lepas ikut week 31 week, sekali scan dekat swasta nak check gender doc terkejut, tanya 2-3x betul ke.. Sebab ikut scan dia sy 33 week.

6mo ago

update: doc KK saya semalam check mmg betul baby saya besar dari yg sepatunya. suruh dtg balik jumpa pakar lagi 2wks. Tp doc ckp dah 30wk ke atas ni dah takde nak tukar EDD dah. just pantau je.

sama sy.. bila scan kepala n perut baby besar 34w.. tp skrg sy bru 32w.. DR kata jgn mkn manis².. nnt baby besar..

6mo ago

tarik bersalin x tukar sis.. tp x tau la akan dtg mcm mna.. sbb dlm scan tarikh EDD tu jd awal.. tp DR x ckp ape² plk..