Timeline tak sama

Hi. Kalau ikut date period sepatutnya 7 minggu, tapi tadi pergi scan, doct cakap baru 4 minggu 6 hari. Kantung dah nampak dah, mungkin persenyawaan lambat. Risau pulak rasa. Ada perlu buat pape ke? Doct pon suruh start minum susu utk ibu. Ada sesiapa berpengalaman sama macam saya tak? #firstbaby

Timeline tak sama
4 Balas

Sama macam i. Irregular period. Sebab kita tak dapat pastikan bila conception date tu. Wait for week6-7 and scan balik. If ada kantung, but takde heartbeat, dr akan mintak you datang balik on week 8 for further scan if janin develop ke tak. Apa pun, make sure start folic acid tau to make sure baby develop well

kalau period irregular tak perlu risau. nanti check lagi sekali lepas 2 minggu. kalau masih size sama then perlu risau.

Normal jika period tak teratur sbb ovulation lambat

Period regular ke irregular sis?

1y ago

Irregular awak. Before kahwin kadang 2 bulan skali. Tapi lepas kahwin elok je dia sebulan skali, siap ada cepat dari masa sepatutnya.