demam panas pregnant

kalau demam panas masa pregnant tengah2 malam boleh pegi emergency ke??#firstmom #ingintahu #pleasehelp

5 Balas

Sis kalau demam pergi jumpat doctor sbb kdg2 x tau ada infection ke apa. Bahaya utk baby. Saya dha dua kali demam sepanjang pregnant ni and dua2 kali comply mkn ubat. Even after 2 weeks pun cek darah infection masih ada sikit soo l bahaya sebenarnya if demam/flu masa pregnant takut affect baby. Jadi pergi jumpa ye.

11mo ago

Klinik swasta tempat saya checkup juga. Tp mana2 klinik should be okay asalkan bgtau awak pregnant. Nnti kalau prescribe ubat at least dia bg yg safe for pregnancy

Kalau saya pergi je sbb sejenis risau 😅 minggu lepas pun saya demam terus pergi klinik yg 24jam. Doc amik darah, ada infection dkt sel darah putih. Tapi tak teruk alhamdulillah. Kalau dah teruk sgt doc kata boleh effect baby. Doc bagi antibiotik, now dah okay

11mo ago

berapa lama tu awak dh demam?

pergi klnk swsta... doc akn mik drh untk cek..klau btl2 prlu ke hospital..doc akn buat surat...mcm sy dlu....dmm pns...mmg tumpu pd klnk swsta je....suhu tgi 39.5-40..masa tooo prgnt 6bulan....trus doc refer ke hosp n kena tahan wad...5hri kt wad

dah berapa minggu? boleh mkn panadol biasa tu dlu then monitor

Terus pergi klinik or hspital .