Hi..mommy...

Kalau beli baby cot tu bazir x.. sy nak beli tapi takut macam membazir,sebab baby cepat besar kan..tapi dalam masa yg sama sy kekok lagi kalau nak baby tido kat tengah² atas katil sebab sy rasa macam baru lagi kawen ngan husband😅 bercinta pun lepas kawen... tapi dua² memang nak baby awal.. kadang rasa dah ready kadang x dengan kehadiran bby,huhu.sy lak anak tunggal takda adik,tak pernah rapat dengan budak².normal ke kalau ada rasa jelous ngn bby sendiri..#firstmom

5 Balas

normal kot jelous dgn bby hahahaha saya pun sama cm tu kadang2, kmi tdr 1 katil bby kat tengah, sejk da ada ank tak penah da tdr bepeluk2 hahahaha suami peluk ank je tiap mlm rsa nak bagi bby tu dgn nenek dia tdr hahahah, anak pla tdr jenis lasak kjp kaki d kpla sya kjp d perut yg sedihnya bby suka ambil ruang bnyk bhgian sya so kita kena lr mngalah biar la sya tdr dgn bdn mengiring smpi esok pagi tak gerak2 sampi kebas2 kaki bila bngn pagi🥲🤣ayah dia pla dengn slesanya dia tdr luas sangat tempatnya tdr hahahah, tpi pa2 pun dri mama ja nak beli bby cot ke tak ikut keselesan msing2 😘 sya ni tak mamou beli bby cot so tdr dgn bby skli je la hahahah

membazir kalau tak digunakan. tak membazir kalau digunakan sepenuhnya.. sebab pendapat sy baby cot ni bagus nak ajar anak tidur asking sejak dari lahir. kalau anak dari lahir dah tidur sama, sampai besar agak susah untuk ajar tidur berasingan ( ni situasi sy) jadi, kalau ada baby cot ni kena kuatkan hati ajar anak tidur dalam cot walau apa pun jadi

Saya memang plan nak sleep training, jadi saya beli baby cot yang boleh laras, so dari newborn sampai 4tahun boleh pakai katil tu. Saya beli baby cot Ikea. Boleh rapatkan ke katil. Lagipun katil saya saiz queen, saya pula jenis tidur lasak, risau nak tidur dengan baby sekali

2y ago

baikk.tqq😁

normal je ada rasa jelez dgn anak sendiri..sbb suami akan beri fully attention dgn anak..😆 tp xpe sis..luah dgn suami jgn pendam ya...pendam2 nnti buat diri sendiri yg xtenang.

2y ago

hahaha kan sis? 😆🤣 dulu2 peluk kita kalau malam. skg jangan harap la..dengan anak jelaaa dia peluk..🤣🤣🤣🤣🤣

Perly beli sis tk Bazir pun sye dh jual pulak skli ngadung lagi ni nk cri lagi bby cot tu sngt memudahkn mak2 yg ade ank Klu nk buat kje uma senang lepas pantang