Baby 9 bulan

Kalau baby start dari 6 bulan makan nestum.. masuk 9 bulan baru nak start bagi makan bubur tmbh ayam ngan sayur..bila bagi baby muntahkan balik mknn tu..adakah kene mula dari awal perkenalkan mknn dgn bagi bubur kosong??#pleasehelp

4 Balas

tastebud dia dh kearah benda manis. so klu nk back to zero tu makan masa lah. kena banyak sabar. sbb tu dari awal perlu beri bubur blend kosong. nmpk mcm susah kan tapi ini lah kebaikan dia. utk elakkan ank picky, utk bg sistem perut dan penghadaman dia in good shape

5mo ago

terima kasihh yee..saya cubaa

kena bagi bubur kosong start dri mula sbb sis dh ajar bby dri awal mknn yg manis dn tekstur makanan lembik terlalu lama 😀

5mo ago

ermmmm..baiklahh terima kasihh yeee

ya Nestum tu jrg jrg

pling bgus bubur