2 hari anak tak berak

Kalau anak 2 hari tk berak tu tanda dia sembelit ke?risau sngt sbb dh 2 hari tk berak..minum susu dupro ..saya perlu tukar susu ke mcm tu..baby baru 3 bulan#ingintahu #newmom

2 Balas

normal. baby i minum dupro since dari nb. selalunya bfr this paling cepat sehari sekali or 2 hari sekali. then bila demand susu dia makin banyak, dia akan berak 3/4 hari sekali. now 5 hari sekali membuang. doc kata ok je still normal.

2mo ago

Baru pagi tadi dia poo sis…nasib tak sembelit najis dia pon normal..

tak semestinya. nak tahu sembelit ke tak nanti tengok najis dia. ketul2 ke mcm biasa baby minum FM normal je tak berak sampai seminggu. as long as baby okay

2mo ago

Okey sis..sebelum ni poo dia jenis lembut kuning tapi tula dh 2 hari tak poo risau pulak rasa sbb first mom