Hai. Ada yang makan vitamin tambahan tak time pregnant? Saya makan obimin yg doc bg.

Jus delima pun minum jugak. Boleh share tak vitamin apa yg sesuai dan boleh dimakan ketika hamil. #ingintahu

2 Balas

Hi, mom. Obimin tu lah vitamin tambahan yang awak dapat. Kalau awak nak consume vitamin yang lain, kena minta nasihat doktor ya.

5mo ago

Ya awak. Doktor akan bagi vitamin ikut keperluan kita. Selebihnya ambil real food. Tak perlu ambil apa2 vitamin dah. Macam yang saya beritahu di atas, kalau awak nak consume vitamin yang lain kena rujuk dengan doktor sebab semasa hamil apa2 ubat/vitamin/supplement perlu rujuk dengan doktor.

boleh amalkan kurma, kismis, buah buahan, susu, kekacang. tu dh jd tambahan jugak