Due date 6/9 tapi sudah dapat surat serah diri 12/9 bulan depan

Jika lebih hari, kita akan di tahan ke ward biase atau ke pac labour room trus ek.. Saye tak tahu.. Then kite dh kena serah diri.. Tak bersalin jgk ape dokter akan buat.. Adakah dia akan bagi kita ubat supaya bersalin? #firstmom #ingintahu #seriusnanya #pleasehelp #bantusharing #firstbaby

1 Balas

klu xrasa nk bsalin pd due date..just follow tarikh serah diri dlm surat tu. nanti pergi pac LR dulu utk dktr check sama ada dh ada bukaan jln atau tak dan juga contraction. klu blum ada, kena induce pil (insert dlm vagina). dan slalunya akn duduk wad dlu. if bukaan ada progress smpai 4cm keatas, akn tolak ke LR terus. masa ni blh la contact suami utk standby.