Dah bersalin czer dekat 5bln tp perut masih ada. Macam mana nak kempiskan. Bengkong mmg jarang pakai

Jamu afiat tu.boleh makan ke. Start bila bole makan? Ikut cara dia ke atau kena kurangkan berapa biji utk czer. Berkesan ke yg afiat tu?

2 Balas

Hai mommy. Tak pasti bab jamu afiat tu sebab takda pengalaman menggunakannya. Kalau nak kempiskan perut boleh pakai bengkung, better elak minum ais beberapa bulan lagi. Lepas bersalin memang struggle nak dapat shape semula kalau tak pantang betul²

1y ago

oh okay baik. ingat nak try apa2 jamu yg berkesan jika bolehh n sesiapa ada cadangan ke.. kot2 lebih berkesan. nak pakai bengkung tak selesa keras n tak bole pakai tiap masa. kalau berdiri n baring shj booeh la time buat kerja ke apa mmmg susah kalau pakai

Kalau sy teruskn mandi air suam ( tak mandi air sejuk langsung), kaki jgn biar tak pkai sliper rumah atau stokin, air setiap hri minum air yg suhu suam / pns, try elak ais Mkn byk buah fiber tinggi and sayur2 utk bantu detox, all the best