Kalau ibu mengandung memang selalu sesak nafas?

Isteri mengadu sesak nafas. Adakah ini normal atau bukan kebiasaan untuk orang mengandung? Memang dia ada penyakit athma sebelum ni.#pleasehelp

2 Balas

sesak nafas boleh jadi simptom macam2. boleh jadi asthma dia menyerang, boleh jadi GERD, boleh jadi cuma perut kembung jadi ruang paru2 jadi sempit, susah nak tarik nafas, boleh jadi juga pre-eclampsia etc. kalau berterusan atau kerap berlaku, seeloknya jumpa doktor, doktor boleh buat check up.

Tak normal, Encik. Perlukan pemeriksaan lanjut.