Missed miscarriage

Isnin minggu lepas saya buat buku pink dekat KK tapi masa doctor scan, dia kata baby dah takda heartbeat ☹️ doc terus bg refer letter ke hospital utk further check and conclude missed miscarriage. Baby sepatutnya dah 11 minggu tapi scan nampak macam dah stop growing saiz 8 minggu. Otw balik dari KK husband bawak pegi private clinic scan lagi sekali, doc sana cakap mmg takda heartbeat tapi saiz 10 minggu macamtu. Doc tunjuk kepala and punggung dia semua lengkap, cuma takda heartbeat and takda aliran darah. The next day saya pergi hospital, doc suruh tggu 2 minggu utk janin gugur sendiri memandangkan saya langsung takda bleeding atau sakit apa2. Saya sampai harini - ahad - masih belum ada tanda2 keguguran. Saya keliru sedih dan masih berharap ada keajaiban. Doc pernah ckp rahim saya retroverted. Saya google, ada terbaca rahim mcm saya ni mungkin susah nak detect heartbeat. Ada siapa2 ada pengalaman mcm saya tak? Doakan saya kuat !#ingintahu #bantusharing

4 Balas

Same situation,.skrg tgh pantang kegugurn..bby stop grow 8w..sdangkn kntung dh 10w cmtu..sy pon berhrp ada keajaiban spjg tmpoh 2w yg Dr bagi..Doa n smyg hjt.,tapi Allah know the best.,msuk 13w sy pi lgi scan mmg bby xgrow n mkin kcil..Dr bagi trikh utk d&c, blom pon smpai trikh d&c.,Baby turun sndiri..Sy anggp xde rezeki n redha terima dgn lapang hti, mybe janin tu mmg xsihat sbb tu xgrow ..Insha Allah nnti Allah akn gantikn dgn baby yg sihat n kuat ❤️

2y ago

D&C okay je awak.. Cuma nervous sikit masa nk masuk OT.. Sbb masa procedure tu kita tak sedar pn tau2 dah siap.. N bleeding after d&c pn tak byk.. Sy 2x d&c sbb miss miscarriage..

terus ke hospital pakar akn check betul2 balik..mgkn pakai scan bawah utk pastikn mmg betul xde heart beat

sekarang mcmnaa . baby okay ke mmg da takdak harapan . sbb situasi saya mcm sama🥺

2y ago

takda langsongg . sakit apa takde hemmm

semoga dipermudahkan segala urusan mommy 💕