Induce pada 11hb April 2023

Insya-Allah 10hb April 2023 ni saya kena serah diri masuk wad. Bersalin esoknya 11hb. Bersalin secara induce. Apa maksud induce dan jenis2 induce ya. #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

Induce ni tujuan dia utk menggalakkan & mempercepatkan. proses bersalin. Ada 3 jenis induce:- 1) ubat - insert dlm vagina (tiada bukaan - di masukkan di LR & di pantau di wad) 2) belon - insert dlm vagina (bukaan 1-2cm - di pasang dlm wad) 3) drip - cucuk di tgn (bukaan 4cm keatas - hanya di LR sahaja)

1y ago

terima kasih info nya 😊

samalh sis..due 11/4..10/4 ni kena serah diri masuk wad..

1y ago

moga dipermudahkan bersalin nanti sis... ada masalah lain juga..sepatutnya 26hb due..