Hi ad tk mommy disini yg prggy 7weeks mcm tu tapi selalu rasa perut masuk angin ? Normal ke?

13 Balas

Saya pun sama sis. Orang kata kena kerap makan. Tapi nak makan tak lalu. Jadi saya sapu minyak angin je kat area bahu & leher. Baru lega sikit. Kalau angin je try makan buah juga kalau tak boleh makan benda lain at least ada makanan dalam perut tu.

Baru nak tanya soalan dh ada orng jawab , smaa laa saya alami 🤣 mcm mana tah rasa penuh jaa perut dgn angin kalau lambt makan haih , tak makan mula nak muntah 😂

1y ago

Hihii kannn tp tk pa sis normal je tu. Yg penting kita makan jugak jgn biar perut kosong ☺️

Sama, pastu asek kentut.. Dulu malu kentut depan hb, awal² mintak izin kalau nak kentut.. Sekarang nahhh xyah tunggu, kentut jer.. Selesa.. 🤣🤣

sama sis,rasa nak buang air besar tp xda,tp xsakit perut,sy mabuk teruk,tp paksa jgk mkn walaupun 1 suap..

Sama. Perut angin Lepastu susah nak membuang. Kentut pun susah ☹️ awak ada alahan tak?

1y ago

Sya xda alahan, xda sembelit pun sis.. yg pnting ckup mnum air n makan sayur+buah

saya. tp bila masuk 9 weeks bloated tu dah makin kurang. awak makan sikit dan kerap.

Ya sama...kalau rasa lapar terus kena mkn kalau x auto jd msuk angin dan loya..

1y ago

Betul tu , sya 4 or 5jm sekali akan repeat makan . Lambat siket ja auto pening kepalaa dah

Normal . Sya mcmtu perut kembung ja & kerap buang angin haha . .

normal. kerapkan mkan dlam kuantiti ckit2.

1y ago

Haa aa mungkin kalau terlambat makan sikit dia jdi auto msuk angin 😂 tenkiu share 🫰🏻

ye dan kerap lapar

1y ago

Normal je selalu rasa mcm gas angin tu