Susu formula

Hi ibu..saya nak minta pendapat susu apa yang bagi berat badan anak naik cantik.Sebelum ni dia minum dutch baby tapi lepas 3 bulan dia tak berak sampai hari ke 5 baru berak.Lepas tu tukar yg dupro pun sama jugak lepas 5 hari baru minum.Sekarang minum lactogen masa mula2 minum okay je hari2 berak.Lepas seminggu tu berak okay.Tiba dah 5 hari dia tak berak.Ada cadangan ke ibu2 ? Tolong saya ye.Pening dah pikir susu apa yg okay & berak semua okay ni #firstbaby #firstmom #seriusnanya #ingintahu

2 Balas

Hi awak. Baby perut kembung atau meragam tak bila tak berak? Bila dia dah berak, najis dia lembut atau keras? Kalau ikutkan, normal baby tak berak selalu sbb mungkin kandungan nutrition dalam susu tu cukup untuk baby. Tapi kalau baby meragam, kembung perut mungkin susu tak sesuai. Cuma kalau baby tak berak lebih 5 hari & awak nampak baby meragam, better pergi klinik ye, takut baby sembelit.

8mo ago

Faham awak. Takpe, selagi baby okay tak meragam & najis pun okay lembut, tak ada masalah apa tu. Mmg normal baby jarang berak sbb usus belum matang hehe

frisolac ar. novalac.

8mo ago

Tq !