Contraction @ Bukan?

Hi ibu²..nak tanya, kalau baby tu keras lama pastu dia lepas, keras balik pastu lepas tapi tak rasa sakit..itu contraction betul @ palsu? Kalau contraction macam saya ni perlu pergi hospital ke? Saya dah 37 weeks+ #pleasehelp #firstbaby

5 Balas

saya plak dh 36w4h..sekrg kerap ade mngeras n terasa sakit.klu mngiring kiri or kann bila mai contraction sakit sangat2 terasa mcm nk membuang.tpi tk mmbuang pun..sya jdi konfius nk ke spital or tk?sbb masa 28w pun sama masuk wad contraction yg kuat..tpi tk bersalin pun.

5mo ago

oo camtu..kalau dh 36 weeks tu baik pergi hospital untuk tahu lebih lanjut kan supaya tak risau

better cek hospital..kes saya...bile perut mengeras memang xde rasa sakit..tapi bile cek bukaan, dah 4cm..terus kene warded dan bersalin hari yang sama which is harini Alhamdulillah 😊...maybe sebab pain tolerance tinggi

5mo ago

alhamdulillah tahniah puan

Kdg2 dia mngeras je tpi bila kite p hosp cek pkai mesin.. Mngkin skli contraction.. Klau risau p je hosp.. Tkut ade bukaan..

5mo ago

Klau betul2 contraction dia sakit leebih pada sengugut +mngeras skli tulang pingkul skit..

Boleh pergi check. Sbb saya pun rasa mcm tu tadi p checkup dah ada bukaan 2cm. Tapi tak rasa sakit baby just mengeras and soft.

5mo ago

Belum lagi sbb tadi doc ckp cervix masih tebal. Dah turun tanda boleh p emergency terus or tak ada tanda baru admit 12/12.

kalau tak sakit tu bukan contraction