Bancuh susu formula tgh mlm

Ibu2 yg anak full fm, ibu2 bncuh susu siap2 ke sblm baby minta tgh mlm or awal pg cnthnya sejam or 2 j sblm baby bgun. Ke ibu2 akan bancuh bila baby bgun nak susu? Btw baby sy 2bln lbh. #firstmom #firstbaby

1 Balas

Bancuh bila baby nk minum. susu formula x boleh bancuh awal. bila dah bancuh tu kena minum abiskan dlm masa 1 jam. lpas 1 jam susu yg dah dibancuh dah dikira basi. sbb dlm susu formula ada prebiotic tau.

1y ago

tengok arahan pada kotak susu. ada susu yang kalau dah bancuh tapi belum diminum boleh tahan sampai 2 jam (contoh lactogen). ada susu yang tahan 1 jam (dutchbaby). tapi kalau susu tu baby dah minum walau sikit, jangkahayat susu tu 1 jam je.