Lemah lesu

Ibu² yang tengah berpantang atau sudah habis pantang ada tips tak taknak bagi badan lesu mengantuk selalu? Saya fully bf,luka jahitan pun belum baik lagi benang tak luruh lagi hari ke 17..Bila orang datang tengok anak saya kan,senang je diorang tido kan anak,saya punya lama nak tido kan..saya rasa down macam rasa gagal jadi ibu yang pandai urus anak sedangkan anak kedua,saya jadi tak boleh fokus #bantujawab

1 Balas

normal tu sis jangan down. kakak saya datang visit haritu pun mcm tu. duk dengan kakak berjam2 dia tidur diorang usik lah mcm mana pun. dapat kat saya terus dia nangis. kakak kata baby mmg mcm tu, sebab kat momy dia bau susu 🤣 btw akak tu anak dia dah 5 orang. and mengantuk tu normal sis. baru 17 hari, badan awak tak fully recover lagi, dengan tak cukup tidur lagi. plus awak BF pulak. bila BF oxytocin banyak keluar, hormon ni mmg buat rasa mengantuk.