Mandian semasa berpantang

ibu2 semua,skrg saya tengah pregnant anak ke3. alhamdulillah 🥰 selalu kita masa berpantang sebelum2 ni, ada buat mandian herba2. mcm2 jenis daun mak saya rebus. mmg badan rasa lain sgt lps mandi. segaq tak tau nk hbaq 😂 mmg bg saya mandi herba lps bersalin mmg sgt2 membantu sbb saya jenis malas nk letak param,pilis semua tu. bertungku pun kdg2. cumanya, tahun ni cadang nak beli yg instant je, cth set mandian serom. sbb kesian kt mak ayah nk cari daun2 semua tu. dan dlm perancangan jgk nk berpantang sendiri. boleh suggest jenama apa yg okay tak? terima kasih 🥰❤️#ingintahu #bantusharing

1 Balas

dulu masa saya gugur pon mak long sye buatkan mandi herba. segar jee rasa lps mndi tu. bdn pon jadi wangi sbb ada ltk daun serai wangi. muka pon x nampak pucat sgt dh masa tu. kalau x, mak long sye ckp mcm maklampir muka masa sblm mandi herba tu 🤣 sbb x expect pregnant, lps tu gugur, lps tu kena seluk berkali2 dgn doctor. fuhhhh semua dlm 2hari je masa tu, mau x pucat lesi muka. tapiii masa bersalin hari tu x dpt nak mandi herba. yg instant punya pon x dan belii. tertangguh2 je tau2 dh terberanak 🤣