Berapa kali pergi klinik scan baby?

Ibu² semua pergi klinik scan baby berapa kali ye? Ada yg kerap tak? Skrg saya masuk 17w. Last scan masa 13w. (Saya 1st pregnancy hehe) #SeriusTanya #firstmom #ingintahu

3 Balas

kaalo kerajaan 3x.depends DR kalo swasta ikut awak nk p scan, sy swasta inshaa allah 3x jgk..1st trimester nak tgok ad nadi x. 2nd nk tgok bby and 3rd nk taw jantina/kesihatan dia

sy sebab risiko, (diabetes semasa mengandung) scan baby setiap 2mnggu sekali sbb sy ada combined clinic dekat hospital..kalau takde apa2 masalah mcm sebulan skli rasanya

3mo ago

oh ye ke. cuma kdg² rasa risau je baby ok ke tak dlm perut hehe

sy blh kata tiap mggu pergi scan kinik swasta..sejak dri 4w sis.. bila dh 19w rsa kick dri dlm bru lh ok sikit x ovrthingking..