Sedu dalam kandungan

Hi ibu2 sekalian, sy first time pregnant dan usia kandungan kini memasuki 30 minggu. Hampir setiap hari sy dapat rasakan denyutan sedu baby dalam kandungan sehingga ke punggung. Kadang2 sehari boleh rasa 2-3 kali. Adakah itu normal? Ada tips tak untuk mengurangkan rasa tidak selesa denyutan tersebut yg sehingga ke punggung? #firstbaby #ingintahu #firstmom

4 Balas

hahah saya pun alami benda sama, saya ingat saya sorang je 😆 betul tak selesa kekadang bila dia sedu saya berdiri jalan jalan, pastu saya kacau dia 😂😂

hahhaha. sama la kita. rasa sampai ke punggung, saya pun pegi la minum air bnyk2 sbb rasa xselesa . tapi sbenarnya sedu tu bagus, sbb dy tengah practice bernafas

Rasa baby sedu sampai ke punggung ke? Dasyat nya 😂 saya cuma rasa area perut/ari ari je, tk pernah sampai ke punggung 😂

normal. nanti baby berhenti sedu sendiri