Kerja kilang kimia ketika hamil

Hi ibu2, saya nk tnya bahaya ke kerja di kilang chemical sepanjang tempoh kehamilan? Sbb sy chemist mmg tak dpt dielakkn utk hadap bahan kimia. Ramai juga yg suruh sy berhenti dulu. Apa pendapat ibu2? Atau ada lagi yg kerja lagi bahaya dri saya? Boleh share pengalaman working & pregnant #ingintahu #firstmom #pleasehelp

3 Balas

Hi mmg tidak digalakkan sebenarnya. Sila refer doktor. Kawan saya time pregnant terdedah dgn pencemaran kimia sungai kim kim di Pasir Gudang dulu sebab rumah dia di sana & now anak dia suffer asthma even keturunan dia & her husband tak pernah ada history asthma - in fact his husband is not a smoker. Saya juga ada terbaca kes pregnant mommies yg terdedah dgn bahan kimia melahirkan anak yg kurang sempurna/Down Syndrome. Apa-apa pun semuanya bergantung kpd kuasa Allah swt

Hi cuba mntk HOD tukarkan puan ke department lain sementara waktu?

Hi. Dapatkan nasihat doktor mommy.