Anak sembelit

Ibu2 prnh lalui tk ank sembelit dan mcm mna nk atasi ye ? Ank saya 10 bulan lbih.. dia dh tk berak selama 3 hari .. masuk hari keempat ni bru dpt berak tapi sy kesian tgk dia menangis2 meneran .. taik dia keras dan besar susah utk dia teran tp Alhamdulillah tk ada darah .. ada ke cara utk lembutkan najis tu ? Sy bru cuba buat jus pear utk dia tp dia mnum skit je sbb tgh tahan sakit.. dia pun byk tidur dn susu saja. .#pleasehelp #ingintahu #seriusnanya

2 Balas

Haritu anak saya jadi macam tu sebab saya bagi nasi n kentang dalam masa yang sama. So saya stop n bagi dia minum air kosong banyak. Then bagi dia makan buah betik

menu mkn dia mcm mana? pengambilan air masak dan susu mcm mana?

11mo ago

buah buahan baby ada makan x? cuba tengok juga ada x dlm pemakanan baby ada dua carbo? itu pon boleh jadi punca sembelit