Baby g6pd dan minyak panas

Hi ibu2. Nak tanya, minyak panas apa yang sesuai untuk ibu or bapa pakai kalau baby ade g6pd? Takut nak pakai minyak panas sebab takut ter-trigger g6pd baby. Baby baru 45hari.#firstmom #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

x silap saya minyak panas ok je .sbb anak g6pd jgk .p x ada malsh lau kita yng pakai. cuma lau pgg bby pastikan tngan bersih dari minyaj pnas sbb kulit kita n bby x sama .

11mo ago

wc haah .better jgn sbb kulit bby snsitif.sbb g6pd more kpada alahan pemaknan .

Anak saya pakai minyak telon bebiku. Alhamdulillah sesuai, pakai sampai sekarang dah 1y.

12mo ago

Maksudnya, macam kita pakai pastu pegang anak kita ke? Kena cuci bersih2 dulu la. Baru pegang anak.