Kerapan susu

Ibu2 nak tanya anak 2 bulan brapa jam sekali ye susu ? Anak sy contoh malam pkol 12 last susu . 4 atau 5 pagi baby bngun baru bgi susu . Sbb klau bgi susu 2 jam skali kejutkan time tidur .baby tak mau susu . Normal ke ?kena tunggu baby bangun nanges baru bagi susu .#firstbaby #ingintahu #pleasehelp

8 Balas

sama . 12 last susu , lepastu dia nk bru saya susu . saya tk kejut dia bgun . tp kalau siang dia byk susu , sejam sengah sekali susu 2oz , kdg saya bg 3oz . tp tu la klau dia main dgn org lepas susu even after 30minit da susu entah mcm mne bole muntah . dlu sejenis jeluak byk jgk ..

klau sy just angkat n suakan pd bb die isap pastu tido blk..2 or 3 jam skali sbb sy nk dapatkan berat badan bb y cantik.sy bf tp klau FM bb kenyang gap 4 jam blh kejutkan..ape pun atas bb awk la klau die nngs kejutkan makne ganggu dia tido

Sama sis anak sy pun mcm ne kadang kesian @ risau anak haus sbb sblum ne susu dua2 jam..lepas ja kena jarum dekat peha terus xmau dh susu dua2 jam..Mgkin ikut usia kot makin membesar anak makin kurang menyusu kan

Kejutkan baby 2jam sekali tu utk baby yg ada jaundice je momy. Kalau baby dah tkde jaundice tk perlu dah nk kejutkan 2jam skali. Kalau anak sy, just tggu dia nangis lapar jee bru bg susu.

7mo ago

Itula sis . Tunggu anak bngun nanges baru sy bagi susu .

Hi mama. Anak sy pun 2 bulan mcm tu 😄. Last menyusu pukul 11@12 pastu bgn pulak pukul 5@6pg utk nyusu kemudian tdo balik dlm pukul 7 tu.. dia akan betul2 bgn pukul 10 hehe

7mo ago

Ye sis same baby kite 😆 normal kot gitu

Baby saya pun macam tu sis. Dah masuk 2 bulan ni, dia gap dia lama sikit. Last bagi susu pukul 10 malam, pukul 2 atau 3 pagi baru bangun nak susu.

kalau kejut bby pun kalau dia tak nak susu, still tak buka mulut😅🤣 anak saya la tu.. so kalau dia nak susu malam baru bg

Anak awak ada jaundice tak?